To Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μάϊου 2024, το Κέντρο Ημέρας και η Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων διοργάνωσαν το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ, στο Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα.

Το Φεστιβάλ απευθύνθηκε σε παιδιά και τους γονείς/συνοδούς τους και περιλαμβάνει εικαστικές δράσεις, δημιουργικό παιχνίδι, μουσική, θεατρικό παιχνίδι και
πολλές ακόμα εκπλήξεις σε μια γιορτή για το παιδί και την οικογένεια.

Μια μεγάλη γιορτή χαράς, όπου οι γονείς  θυμήθηκαν πως είναι να είσαι παιδί και τα παιδιά εργάσθηκαν ατομικά και ομαδικά, συναντώντας την τέχνη μέσα από τη δημιουργική δράση και τον πειραματισμό. Συγκεκριμένα, δραστηριότητες όπως σκάκι, tai chi, παιχνίδι με πηλό, face painting, κηπουρική, παράσταση με μάγους, επιτραπέζια παιχνίδια, παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, acro yoga, survivor games, φορητό πλανητάριο και μουσικές σκηνές μάγεψαν τους μικρούς μας φίλους ενώ  οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συνεργάτες του Κέντρου Ημέρας Παιδιών και Εφήβων για τους τρόπους να βάζουμε όρια όταν τα παιδιά χάνουν τον έλεγχο, την βρεφική ανάπτυξη και το παιδικό παιχνίδι.

Παράλληλα, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την ιδέα του «να ανήκουν» σε ένα σύνολο και να συνεργάζονται ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται, μέσα από πολύπλευρες κινητικές εμπειρίες.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την πολύτιμη συμβολή και συνολική προσφορά τους.

Ιδιαίτερα τον Χρήστο Τοζάρο, Πρόεδρο της ΣΚΑ.ΚΙ Τρικάλων, τον Βασίλη Γεροδήμο, Καθηγητή Προπονητικής του ΤΕΦΑΑ, τον Κώστα Μυλωνά, Μουσικό με την Rock school Academy/Kostas Milonas Drums Academy καθώς και τη Γεωπόνο Μαρία Δρόσου, που οργάνωσαν μερικές από τις επιμέρους δραστηριότητες στο πλαίσιο του διημέρου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις εκφωνήτριες του Φεστιβάλ, τη Βασιλική Καραθανάση, Σύμβουλο Γονεικότητας και τις Φωτεινή Ξαξίρη και Αντιγόνη Δασκαλοπούλου, φοιτήτριες των ΤΕΦΑΑ.

Ευχαριστούμε τις χιλιάδες των Τρικαλινών που τίμησαν με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους και πάνω απ’ όλα τους μικρούς μας φίλους που έδωσαν ζωή, στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στα Τρίκαλα, ενισχύοντας στο συνολικό μας έργο της προαγωγής της δημόσιας κοινοτικής Ψυχικής Υγείας των Παιδιών και των Εφήβων.